FOSFA Superintendent

FOSFA (Federation od Oils, Seeds and Fats Associations) je profesionalno međunarodno tijelo za izdavanje ugovora i arbitražu, i to isključivo u svjetskoj trgovini uljaricama, uljima i mastima. FOSFA je prisutna u 85 zemalja svijeta, a broji preko 1000 članova.

FOSFA članoci mogu biti proizvođači, prerađivači, brodari, trgovci, brokeri, agenti, kontrolne kuće, analitički laboratoriji, brodovlasnici, tankerske tvrtke i drugi koji pružaju usluge trgovcima.

FOSFA ima široku paletu standardiziranih ugovora koji obuhvaćaju isporuku robe prema CIF, C&F ili FOB za soju, suncokret, uljanu repicu i druga biljna i životinjska ulja i masti, te rafinirana ulja i masti. Roba može biti porijeklom iz različitih dijelova svijeta, za različite metode transporta, u različitim uvjetima trgovine. 85% ukupne svjetske trgovine uljima i mastima trguje se pod FOSFA ugovorima.

Inspecto d.o.o. je certificirani Fosfa Superintendent član (od 1. travnja 2011. godine) prema kojem izvršava inspekcije, ispitivanja, te kontrolu kakvoće uljarica, ulja i masti, odnosno sirovina kojima se trguje prema Fosfa ugovornim uvjetima.

Kontrolna kuća izdaje službene izvještaje i certifikate koji se odnose na izvršenu kontrolu ili usluge savjetovanja. Inspecto kao FOSFA certificirani član prihvaća i primjenjuje "Fosfa code of practise" kojim osigurava točnost i nepristranost u kontroli kakvoće robe i tereta prema Fosfinim pravilima uzorkovanja.

Inspecto d.o.o. je nezavisna kontrolna kuća i certificirani inspekcijski član FOSFE, međunarodnog tijela za trgovinu uljaricama, uljima i mastima.

Fosfa Superintendent membership certifikat

Primajte naše stručne savjete, novosti i ponude