Analiza hrane
Laboratorij tvrtke Inspecto d.o.o. u mogućnosti je ispitati kompletnu zdravstvenu ispravnost hrane, te dati podršku partnerima po principu „Od polja do stola“.
U mogućnosti smo provesti sljedeća ispitivanja hrane:
- Mikrobiološka ispitivanja
- Mikotoksikološka ispitivanja
- Reološka ispitivanja
- Ispitivanje teških metala
- Određivanje ostataka pesticida
- Ispitivanje alkaloida
- GMO analize
- Provjera deklaracije (nutritivna vrijednost)
- Pregled deklaracije prema zakonskoj regulativi
- Validacija roka trajanja proizvoda
- Određivanje aditiva, bojila, konzervanasa
- Ispitivanje alergena
Inspecto laboratorij može provoditi kvalitativno određivanje prisutnosti DNA sekvenci P35S, T-nos i FMV PCR tehnikom u hrani i hrani za životinje, a u soji i kukuruzu kvantitativno određivanje prisutnosti DNA sekvenci P35S PCR tehnikom.
Zdravstvena ispravnost hrane
Tvrtka Inspecto osposobljena je provoditi ispitivanja zdravstvene ispravnosti hrane na različitim matricama/grupama proizvoda kao što su:
- voće, povrće te proizvodi od voća i povrća
- meso i proizvoda od mesa
- mlijeko te proizvoda od mlijeka
- mlinsko-pekarski proizvodi
- čokolade i drugi konditorski proizvodi
- kolači i slastice
- jaka alkoholna pića i rakije
- čajevi i kave
- vino
- riba i proizvodi od ribe
Preuzmi letak Inspecto - Ispitivanje zdravstvene ispravnosti hrane
Katalog parametara za ispitivanje hrane
Žitarice i proizvodi mljevenja žitarica
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
HRN EN ISO 24333:2010/ISP 1:2013 | |
Provjera deklaracije |
kombinacija metoda |
Provjera deklaracije |
prema važećoj zakonskoj regulativi |
Vlaga 1 |
HRN ISO 712:2010 |
Vlaga (kukuruz) 1 |
HRN EN ISO 6540:2021 |
Primjesa (pšenica) |
HRN EN 15587:2019 |
Hektolitar |
HRN ISO 7971-3:2019 |
Protein 1 |
HRN EN ISO 20483:2014 |
Sirova mast |
RU-412-01 |
Sirova vlakna |
HRN ISO 6865:2001 |
Škrob |
RU-409-01 (metoda po Eversu) |
Ukupni pepeo 1 |
HRN ISO 2171:2010 |
Mikroelementi - Kalcij (Ca) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Natrij (Na) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Kalij (K) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Magnezij (Mg) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Željezo (Fe) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Mangan (Mn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Cink (Zn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Bakar (Cu) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Fosfor (P) |
HRN ISO 6491:2001 |
Određivanje teških metala - Olovo (Pb) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Kadmij (Cd) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Arsen (As) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Teški metali - Živa (Hg) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Selen (Se) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Nikal (Ni) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Krom (Cr) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kobalt (Co) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kositar (Sn) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje sadržaja nitrita 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje sadržaja nitrata 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje udjela šećera 1 |
RU-357-02 (HPLC-RID); RU-307-01(HPLC-RID) |
Određivanje anorganskog arsena 1 |
RU-311-01 (ICP-MS/HPLC) |
Stupanj kiselosti |
RU-112-01 |
Farinogram |
RU-075-02 |
Extenzogram |
HRN ISO 5530-2:2015 |
Amilogram |
HRN ISO 7973:2016 |
Određivanje vlažnog glutena/gluten indeks - mehaničkim sredstvima 1 |
HRN EN ISO 21415-2:2015 |
Alveogram (w) 1 |
HRN EN ISO 27971:2015 |
Broj padanja (Hagberg Perten) 1 |
HRN EN ISO 3093:2010 |
Određivanje indeksa sedimentacije (Zeleny) |
HRN ISO 5529:2010 |
Granulometrijsko ispitivanje (krupice i hrana za životinje) |
RU-026-03 |
Ergot alkaloidi 1 |
RU-149-04 (LC-MS/MS) |
Akrilamid |
RU-228-04 (LC-MS/MS) |
PAH |
RU-230-03 (LC-MS/MS) |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-2:2012 |
Salmonella spp. 1 |
HRN ISO 6579-1:2017 |
Salmonella spp. |
RU-191-01 |
Clostridium perfingens |
HRN EN ISO 7937:2005 |
Sulfitreducirajuće klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Koagulaza pozitivni stafilokoki 1 |
HRN EN ISO 6888‐2:2001 |
Escherichia coli 1 |
HRN ISO 16649-2:2001 |
Dokazivanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-1:2017 |
Brojanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-2:2017 |
Dokazivanje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Brojenje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-2:2017 |
Bacillus cereus |
HRN EN ISO 7932:2005 |
Enterococcus spp. |
HRN EN 15788:2010 |
Koliformne bakterije 1 |
HRN ISO 4832:2008 |
Alergen - Gluten |
RU-326-01 (ELISA) |
Alergen - Soja |
RU-325-01 (ELISA) |
Alergen - Protein mlijeka |
RU-421-01 (ELISA) |
Alergen - Lješnjak |
(ELISA) |
Umjetna bojila - E102 (Tartazine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E104 (Quinoline Yellow) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E110 (Sunset Yellow FCF/ Orange Yellow S) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E122 (Azorubine/ Carmoisine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E123 (Amaranth) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E124 (Ponceau 4R/ Cochineal Red A) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E127 (Erythrosine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E129 (Allura Red AC) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E132 (Indigotine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E133 (Brilliant Blue FCP) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E142 (Brilliant Green BS) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E151 (Brilliant Black BN) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E143 (Fast Green FCF) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E131 (Patent Blue V) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E100 (Curcumine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E120 (Carmine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje mase 1000 zrna |
RU-417-01 |
Određivanje udjela šećera 1 |
RU-357-02 (HPLC-RID) |
Određivanje prisutnosti GMO |
RU-407-01 kvalitativni test |
Primjesa (kukuruz) |
HRN EN 16378:2013 |
Ergot sklerocija (brojanje) |
RU- 406-01 |
Sklerocija glavice raži (mikroskopiranje) |
RU- 406-01 |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Tropan alkaloidi (atropin, skopolamin) |
RU-418-01 (LC-MS/MS) |
Granulometrijsko ispitivanje (brašno) |
RU-112-01 |
Nasipna masa |
RU-219-01 |
Određivanje vlažnog glutena (ručno ispiranje) |
RU-078-02 |
Uljarice i proizvodi uljarica
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Uzorkovanje |
HRN EN ISO 21294:2017 |
Provjera deklaracije |
kombinacija metoda |
Provjera deklaracije |
prema važećoj zakonskoj regulativi |
Vlaga 1 |
HRN EN ISO 665:2004 |
Primjesa |
HRN EN ISO 658:2004 |
Sirovi protein 1 |
ISO 1871:2009 |
Ulje (TQ) 1 |
HRN EN ISO 659:2010 |
Ulje 1 |
HRN EN ISO 10565:2004 (NMR) |
Slobodne masne kiseline - priprema uzorka (samo kod uljarica) |
Ekstrakcija (samo za uljarice) |
Slobodne masne kiseline (FFA) 1 |
HRN EN ISO 660:2010 |
Sastav masnih kiselina 1 |
HRN EN ISO 12966-1:2015; HRN EN ISO 12966-2:2017; HRN EN ISO 12966-4:2015; (GC-FID) |
Omega-3 i Omega-6 masne kiseline |
HRN EN ISO 12966-2:2011 |
Sirova vlakna |
RU-013-06 Modificirana metoda |
Mikroelementi - Kalcij (Ca) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Natrij (Na) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Kalij (K) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Magnezij (Mg) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Željezo (Fe) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Mangan (Mn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Cink (Zn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Bakar (Cu) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Fosfor (P) |
HRN ISO 6491:2001 |
Određivanje teških metala - Olovo (Pb) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Kadmij (Cd) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Arsen (As) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Teški metali - Živa (Hg) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Alergen - Gluten 1 |
RU-326-01 (ELISA) |
Alergen - Soja 1 |
RU-325-01 (ELISA) |
Alergen - Protein mlijeka |
RU-421-01 (ELISA) |
Alergen - Lješnjak |
ELISA |
Određivanje ostalih teških metala - Selen (Se) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Nikal (Ni) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Krom (Cr) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kobalt (Co) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kositar (Sn) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje sadržaja nitrita 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje sadržaja nitrata 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje udjela šećera 1 |
RU-357-02 (HPLC-RID); RU-307-01(HPLC-RID) |
Određivanje anorganskog arsena 1 |
RU-311-01 (ICP-MS/HPLC) |
Određivanje polikloriranih bifenila 1 |
RU-231-04 (GC-MS/MS) |
Određivanje policikličkih aromatskih ugljikovodika |
RU-230-03 (GC-MS/MS) |
Aktivnost ureaze |
RU-408-01 kvalitativni test |
Aktivnost ureaze |
RU-408-01 kvantitativni test |
Određivanje peroksidnog broja 1 |
HRN ISO 3960:2017 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012; HRN ISO 21527-2:2012 |
Salmonella spp. 1 |
HRN ISO 6579-1:2017 |
Salmonella spp. |
RU-191-01 (ELISA) |
Clostridium perfingens |
HRN EN ISO 7937:2005 |
Sulfitreducirajuće klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Koagulaza pozitivni stafilokoki 1 |
HRN EN ISO 6888‐2:2004 |
Escherichia coli 1 |
HRN ISO 16649-2:2001 |
Dokazivanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-1:2017 |
Brojanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-2:2017 |
Dokazivanje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Brojenje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-2:2017 |
Bacillus cereus 1 |
HRN EN ISO 7932:2005 |
Enterococcus spp. |
HRN EN 15788:2010 |
Koliformne bakterije 1 |
HRN ISO 4832:2008 |
Alergen - Gluten |
RU-326-01 (ELISA) |
Alergen - Soja |
RU-325-01 (ELISA) |
Alergen - Protein mlijeka |
(ELISA) |
Alergen - Lješnjak |
(ELISA) |
Umjetna bojila - E102 (Tartazine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E104 (Quinoline Yellow) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E110 (Sunset Yellow FCF/ Orange Yellow S) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E122 (Azorubine/ Carmoisine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E123 (Amaranth) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E124 (Ponceau 4R/ Cochineal Red A) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E127 (Erythrosine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E129 (Allura Red AC) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E132 (Indigotine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E133 (Brilliant Blue FCP) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E142 (Brilliant Green BS) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E151 (Brilliant Black BN) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E143 (Fast Green FCF) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E131 (Patent Blue V) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E100 (Curcumine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E120 (Carmine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje sadržaja glicerola |
RU-432-01 |
Određivanje jodnog broja |
RU-414-01 |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Određivanje vode i hlapljivih tvari |
RU-403-01 |
Udio netopljivih nečistoća |
HRN EN ISO 663:2017 |
Voće i proizvodi od voća
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Provjera deklaracije |
kombinacija metoda |
Provjera deklaracije |
prema važećoj zakonskoj regulativi |
Vlaga |
RU-403-01 |
Sirovi protein 1 |
ISO 1871:2009 |
Sirova mast |
RU-412-01 |
Sirova vlakna |
RU-013-06 |
Šećeri |
RU-208-02 po Luff Schoorlu |
Određivanje udjela šećera 1 |
RU-357-02 (HPLC-RID); RU-307-01(HPLC-RID) |
Sirovi pepeo |
RU-404-01 |
Mikroelementi - Kalcij (Ca) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Natrij (Na) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Kalij (K) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Magnezij (Mg) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Željezo (Fe) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Mangan (Mn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Cink (Zn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Bakar (Cu) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Fosfor (P) |
HRN ISO 6491:2001 |
Određivanje teških metala - Olovo (Pb) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Kadmij (Cd) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Arsen (As) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Teški metali - Živa (Hg) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Selen (Se) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Nikal (Ni) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Krom (Cr) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kobalt (Co) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kositar (Sn) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje sadržaja nitrita 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje sadržaja nitrata 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje anorganskog arsena 1 |
RU-311-01 (ICP-MS/HPLC) |
Određivanje vitamina (pojedinačno) - B-kompleks (nikotinamid-B3, nikotinska kiselina-B3, piridoksin-B6, kalcijev pantotenat-B5, biotin-B7, tiamin-B1, riboflavin-B2, folna kiselina-B9, B12-cijanokobalamin), C vitamin |
RU-229-01 (LC-MS/MS) |
Određivanje vitamina (set) - B-kompleks (nikotinamid-B3, nikotinska kiselina-B3, piridoksin-B6, kalcijev pantotenat-B5, biotin-B7, tiamin-B1, riboflavin-B2, folna kiselina-B9, B12-cijanokobalamin), C vitamin |
RU-229-01 (LC-MS/MS) |
pH |
RU-338-01 |
Određivanje konzervanasa – sorbinska kiselina 1 |
RU-306-03 (HPLC-DAD) |
Određivanje konzervanasa – bezojeva kiselina 1 |
RU-306-03 (HPLC-DAD) |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012; HRN ISO 21527-2:2012; |
Salmonella spp. (dokazivanje prisutnosti) 1 |
HRN SO 6579-1:2017 |
Salmonella spp. |
RU-191-01 (ELISA) |
Clostridium perfingens |
HRN EN ISO 7937:2005 |
Sulfitreducirajućie klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Koagulaza pozitivni stafilokoki 1 |
HRN EN ISO 6888‐2:2004 |
Escherichia coli 1 |
HRN ISO 16649-2:2001 |
Dokazivanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-1:2017 |
Brojanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-2:2017 |
Dokazivanje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Brojenje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-2:2017 |
Bacillus cereus 1 |
HRN EN ISO 7932:2005 |
Enterococcus spp. |
HRN EN 15788:2010 |
Koliformne bakterije 1 |
HRN ISO 4832:2008 |
Alergen - Gluten 1 |
RU-326-01 (ELISA) |
Alergen - Soja 1 |
RU-325-01 (ELISA) |
Alergen - Protein mlijeka |
RU-421-01 (ELISA) |
Alergen - Lješnjak |
Vlastita metoda (ELISA) |
Umjetna bojila - E102 (Tartazine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E104 (Quinoline Yellow) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E110 (Sunset Yellow FCF/ Orange Yellow S) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E122 (Azorubine/ Carmoisine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E123 (Amaranth) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E124 (Ponceau 4R/ Cochineal Red A) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E127 (Erythrosine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E129 (Allura Red AC) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E132 (Indigotine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E133 (Brilliant Blue FCP) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E142 (Brilliant Green BS) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E151 (Brilliant Black BN) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E143 (Fast Green FCF) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E131 (Patent Blue V) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E100 (Curcumine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E120 (Carmine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Uzorkovanje hrane za mikrobiološka ispitivanja 1 |
HRN CEN ISO/TS 17728:2015 |
Određivanje askorbinske kiseline (C vitamin) |
RU-430-01 HPLC |
Određivanje organskih kiselina (limunska kiselina i mliječna kiselina) |
RU-341-01 |
Ukupna kiselost izražena kao limunska kiselina |
RU-336-01 |
Ispitivanje sladila (acesulfama K, aspartame i saharina) 1 |
RU-306-03 (HPLC-DAD) |
Određivanje SO2 |
RU-429-01 Jodometrijska titracija |
Određivanje SO2 |
RU-397-01 Aeracijsko-titracijska metoda |
Određivanje topljive suhe tvari (u Brixima) |
RU-337-01 |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Povrće i proizvodi od povrća
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Provjera deklaracije |
kombinacija metoda |
Provjera deklaracije |
prema važećoj zakonskoj regulativi |
Vlaga |
RU-403-01 |
Sirovi protein 1 |
ISO 1871:2009 |
Sirova mast |
RU-412-01 |
Sirova vlakna |
RU-013-06 |
Škrob |
RU-409-01 Metoda po Eversu |
Šećeri |
RU-208-02 po Luff Schoorlu |
Sirovi pepeo |
RU-404-01 |
Mikroelementi - Kalcij (Ca) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Natrij (Na) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Kalij (K) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Magnezij (Mg) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Željezo (Fe) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Mangan (Mn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Cink (Zn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Bakar (Cu) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Fosfor (P) |
HRN ISO 6491:2001 |
Određivanje teških metala - Olovo (Pb) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Kadmij (Cd) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Arsen (As) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Teški metali - Živa (Hg) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Selen (Se) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Nikal (Ni) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Krom (Cr) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kobalt (Co) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kositar (Sn) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje sadržaja nitrita 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje sadržaja nitrata 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje anorganskog arsena 1 |
RU-311-01 (ICP-MS/HPLC) |
Određivanje askorbinke kiseline (C vitamin) |
RU-430-01 HPLC |
pH |
RU-338-01 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012; HRN ISO 21527-2:2012 |
Salmonella spp. 1 |
HRN ISO 6579-1:2017 |
Salmonella spp. |
RU-191-01 ELISA |
Clostridium perfingens |
HRN EN ISO 7937:2005 |
Sulfitreducirajućie klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Koagulaza pozitivni stafilokoki 1 |
HRN EN ISO 6888‐2:2004 |
Escherichia coli 1 |
HRN ISO 16649-2:2001 |
Dokazivanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-1:2017 |
Brojanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-2:2017 |
Dokazivanje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Brojenje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-2:2017 |
Bacillus cereus 1 |
HRN EN ISO 7932:2005 |
Enterococcus spp. |
HRN EN 15788:2010 |
Koliformne bakterije 1 |
HRN ISO 4832:2008 |
Alergen - Gluten 1 |
RU-326-01 (ELISA) |
Alergen - Soja 1 |
RU-325-01 (ELISA) |
Alergen - Protein mlijeka |
RU-421-01 (ELISA) |
Alergen - Lješnjak |
Vlastita metoda (ELISA) |
Određivanje konzervanasa – sorbinska kiselina |
RU-306-02 (HPLC-DAD) |
Određivanje konzervanasa – bezojeva kiselina |
RU-306-02 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E102 (Tartazine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E104 (Quinoline Yellow) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E110 (Sunset Yellow FCF/ Orange Yellow S) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E122 (Azorubine/ Carmoisine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E123 (Amaranth) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E124 (Ponceau 4R/ Cochineal Red A) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E127 (Erythrosine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E129 (Allura Red AC) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E132 (Indigotine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E133 (Brilliant Blue FCP) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E142 (Brilliant Green BS) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E151 (Brilliant Black BN) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E143 (Fast Green FCF) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E131 (Patent Blue V) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E100 (Curcumine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E120 (Carmine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Uzorkovanje hrane za mikrobiološka ispitivanja 1 |
HRN CEN ISO/TS 17728:2015 |
Gustoća (sokovi) |
RU-419-01 |
Određivanje udjela šećera 1 |
RU-357-02 (HPLC-RID); RU-307-01(HPLC-RID) |
Određivanje vitamina (pojedinačno) - B-kompleks (nikotinamid-B3, nikotinska kiselina-B3, piridoksin-B6, kalcijev pantotenat-B5, biotin-B7, tiamin-B1, riboflavin-B2, folna kiselina-B9, B12-cijanokobalamin) |
RU-229-01 (LC-MS/MS) |
Određivanje vitamina (set) - B-kompleks (nikotinamid-B3, nikotinska kiselina-B3, piridoksin-B6, kalcijev pantotenat-B5, biotin-B7, tiamin-B1, riboflavin-B2, folna kiselina-B9, B12-cijanokobalamin) |
RU-229-01 (LC-MS/MS) |
Određivanje SO2 |
RU-429-01 Jodometrijska titracija |
Određivanje SO2 |
RU-429-01 Jodometrijska titracija |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Šećer
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Vlaga 1 |
RU-152-01 |
Sirovi pepeo |
RU-207-01 |
Mikroelementi - Kalcij (Ca) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Natrij (Na) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Kalij (K) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Magnezij (Mg) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Željezo (Fe) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Mangan (Mn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Cink (Zn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Bakar (Cu) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Fosfor (P) |
HRN ISO 6491:2001 |
Određivanje teških metala - Olovo (Pb) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Kadmij (Cd) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Arsen (As) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Teški metali - Živa (Hg) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Selen (Se) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Nikal (Ni) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Krom (Cr) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kobalt (Co) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kositar (Sn) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
pH |
RU-338-01 |
Polarizacija 1 |
RU-206-01 |
Boja |
RU-405-01 |
Reducirajući šećeri-invertni šećer |
RU-434-01 |
Određivanje udjela šećera 1 |
RU-357-02 (HPLC-RID); RU-307-01(HPLC-RID) |
Određivanje sadržaja nitrita 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje sadržaja nitrata 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje anorganskog arsena 1 |
RU-311-01 (ICP-MS/HPLC) |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012; HRN ISO 21527-2:2012 |
Salmonella spp. 1 |
HRN ISO 6579-1:2017 |
Salmonella spp. |
RU-191-01 (ELISA) |
Clostridium perfingens |
HRN EN ISO 7937:2005 |
Sulfitreducirajuće klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Koagulaza pozitivni stafilokoki 1 |
HRN EN ISO 6888‐2:2004 |
Escherichia coli 1 |
HRN ISO 16649-2:2001 |
Dokazivanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-1:2017 |
Brojanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-2:2017 |
Dokazivanje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Brojenje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-2:2017 |
Bacillus cereus 1 |
HRN EN ISO 7932:2005 |
Enterococcus spp. |
HRN EN 15788:2010 |
Koliformne bakterije 1 |
HRN ISO 4832:2008 |
Uzorkovanje hrane za mikrobiološka ispitivanja |
HRN CEN ISO/TS 17728:2015 |
Proteus spp. |
|
Listeria ivanovii |
|
Listeria ivanovii |
Med
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Određivanje hidroksimetilfurfurala (HMF) 1 |
RU-340-02 (HPLC) |
Mikroelementi - Kalcij (Ca) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Natrij (Na) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Kalij (K) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Magnezij (Mg) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Željezo (Fe) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Mangan (Mn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Cink (Zn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Bakar (Cu) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Olovo (Pb) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Kadmij (Cd) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Arsen (As) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Teški metali - Živa (Hg) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012; HRN ISO 21527-2:2012 |
Sulfitreducirajuće klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Enterococcus spp. |
HRN EN 15788:2010 |
Određivanje askorbinske kiseline (C vitamin) |
RU-430-01 |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Čaj, kava
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Vlaga (čaj) 1 |
HRN ISO 1573:2001 |
Vlaga (pržena mljevena kava) 1 |
HRN ISO 11294.1999 |
Pepeo (čaj) 1 |
HRN ISO 15752:2001 |
Pepeo (kava) |
HRN ISO 15752:2001 |
Akrilamid 1 |
RU-228-04 (LC-MS/MS) |
Ispitivanje kofeina |
RU-306-03 HPLC |
PAH - ovi |
RU-230-03 (LC-MS/MS) |
Određivanje udjela šećera 1 |
RU-357-02 (HPLC-RID); RU-307-01(HPLC-RID) |
Određivanje sadržaja nitrita 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje sadržaja nitrata 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje anorganskog arsena 1 |
RU-311-01 (ICP-MS/HPLC) |
Mikroelementi - Kalcij (Ca) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Natrij (Na) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Kalij (K) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Magnezij (Mg) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Željezo (Fe) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Mangan (Mn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Cink (Zn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Bakar (Cu) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Fosfor (P) |
HRN ISO 6491:2001 |
Određivanje teških metala - Olovo (Pb) 2 |
RU-305-03 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Kadmij (Cd) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Arsen (As) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Teški metali - Živa (Hg) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Selen (Se) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Nikal (Ni) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Krom (Cr) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kobalt (Co) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kositar (Sn) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012; HRN ISO 21527-2:2012 |
Salmonella spp. 1 |
HRN ISO 6579-1:2017 |
Salmonella spp. |
RU-191-01 |
Clostridium perfingens |
HRN EN ISO 7937:2005 |
Sulfitreducirajuće klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Koagulaza pozitivni stafilokoki 1 |
HRN EN ISO 6888‐2:2004 |
Escherichia coli 1 |
HRN ISO 16649-2:2001 |
Dokazivanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-1:2017 |
Brojanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-2:2017 |
Dokazivanje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Brojenje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-2:2017 |
Bacillus cereus 1 |
HRN EN ISO 7932:2005 |
Enterococcus spp. |
HRN EN 15788:2010 |
Koliformne bakterije 1 |
HRN ISO 4832:2008 |
Alergen - Gluten 1 |
RU-326-01 (ELISA) |
Alergen - Soja 1 |
RU-325-01 (ELISA) |
Alergen - Protein mlijeka |
RU-421-01 (ELISA) |
Alergen - Lješnjak |
Vlastita metoda (ELISA) |
Umjetna bojila - E102 (Tartazine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E104 (Quinoline Yellow) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E110 (Sunset Yellow FCF/ Orange Yellow S) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E122 (Azorubine/ Carmoisine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E123 (Amaranth) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E124 (Ponceau 4R/ Cochineal Red A) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E127 (Erythrosine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E129 (Allura Red AC) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E132 (Indigotine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E133 (Brilliant Blue FCP) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E142 (Brilliant Green BS) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E151 (Brilliant Black BN) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E143 (Fast Green FCF) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E131 (Patent Blue V) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E100 (Curcumine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E120 (Carmine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Uzorkovanje hrane za mikrobiološka ispitivanja 1 |
HRN CEN ISO/TS 17728:2015 |
Ispitivanje sladila (acesulfama K, aspartame i saharina) 1 |
RU-306-03 (HPLC-DAD) |
Ispitivanje teobromina 1 |
RU-306-03 (HPLC-DAD) |
Ispitivanje kofeina 1 |
RU-306-03 (HPLC-DAD) |
Određivanje askorbinske kiseline (C vitamin) |
RU-430-01 |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Meso i proizvodi od mesa
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Provjera deklaracije |
kombinacija metoda |
Provjera deklaracije |
prema važećoj zakonskoj regulativi |
Vlaga 1 |
ISO 1442:1997 |
Sirovi protein 1 |
HRN ISO 937:1999 |
Sirova mast 1 |
HRN ISO 1443.1999 |
Sirovi pepeo 1 |
ISO 936:1998 |
Mikroelementi - Kalcij (Ca) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Natrij (Na) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Kalij (K) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Magnezij (Mg) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Željezo (Fe) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Mangan (Mn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Cink (Zn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Bakar (Cu) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Fosfor (P) 1 |
HRN ISO 13730:1996 |
Određivanje teških metala - Olovo (Pb) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Kadmij (Cd) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Arsen (As) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Teški metali - Živa (Hg) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Selen (Se) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Nikal (Ni) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Krom (Cr) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kobalt (Co) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kositar (Sn) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje udjela šećera 1 |
RU-357-02 (HPLC-RID)RU-357-02 (HPLC-RID); RU-307-01(HPLC-RID) |
Određivanje sadržaja nitrita 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje sadržaja nitrata 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje anorganskog arsena 1 |
RU-311-01 (ICP-MS/HPLC) |
PAH-ovi (Dimljeno meso) |
RU-230-03 (GC-MS/MS) |
PCB (mast iz mesa) 1 |
RU-231-04 (GC-MS/MS) |
Organoklorni pesticidi (mast iz mesa) 1 |
RU-276-01 (GC-MS/MS) |
pH |
RU-338-01 |
Uzorkovanje trupova životinja 1 |
HRN ISO 17604:2015 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012; HRN ISO 21527-2:2012 |
Salmonella spp. 1 |
HRN ISO 6579-1:2017 |
Salmonella spp. |
RU-191-01 ELISA |
Clostridium perfingens |
HRN EN ISO 7937:2005 |
Sulfitreducirajuće klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Koagulaza pozitivni stafilokoki 1 |
HRN EN ISO 6888‐2:2004 |
Escherichia coli 1 |
HRN ISO 16649-2:2001 |
Dokazivanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-1:2017 |
Brojanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-2:2017 |
Dokazivanje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Brojenje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-2:2017 |
Bacillus cereus 1 |
HRN EN ISO 7932:2005 |
Enterococcus spp. |
HRN EN 15788:2010 |
Koliformne bakterije 1 |
HRN ISO 4832:2008 |
Alergen - Gluten 1 |
RU-326-01 (ELISA) |
Alergen - Soja 1 |
RU-325-01 (ELISA) |
Alergen - Protein mlijeka |
RU-421-01 (ELISA) |
Alergen - Lješnjak |
Vlastita metoda (ELISA) |
Umjetna bojila - E102 (Tartazine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E104 (Quinoline Yellow) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E110 (Sunset Yellow FCF/ Orange Yellow S) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E122 (Azorubine/ Carmoisine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E123 (Amaranth) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E124 (Ponceau 4R/ Cochineal Red A) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E127 (Erythrosine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E129 (Allura Red AC) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E132 (Indigotine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E133 (Brilliant Blue FCP) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E142 (Brilliant Green BS) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E151 (Brilliant Black BN) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E143 (Fast Green FCF) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E131 (Patent Blue V) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E100 (Curcumine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E120 (Carmine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Uzorkovanje hrane za mikrobiološka ispitivanja 1 |
HRN CEN ISO/TS 17728:2015 |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Određivanje hidroksiprolina |
HRN ISO 3496:1999 |
Određivanje kolagena |
Izračun |
Riba i proizvodi od ribe
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Provjera deklaracije |
kombinacija metoda |
Provjera deklaracije |
prema važećoj zakonskoj regulativi |
Vlaga |
RU-403-01 |
Sirovi protein 1 |
ISO 1871:2009 |
Sirova mast |
RU-412-01 |
Mikroelementi - Kalcij (Ca) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Natrij (Na) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Kalij (K) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Magnezij (Mg) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Željezo (Fe) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Mangan (Mn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Cink (Zn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Bakar (Cu) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Fosfor (P) |
HRN ISO 6491:2001 |
Određivanje teških metala Olovo (Pb) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala Kadmij (Cd) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala Arsen (As) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Teški metali - Živa (Hg) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Selen (Se) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Nikal (Ni) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Krom (Cr) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kobal (Co) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kositar (Sn) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje udjela šećera 1 |
RU-357-02 (HPLC-RID); RU-307-01(HPLC-RID) |
Određivanje sadržaja nitrita 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje sadržaja nitrata 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje anorganskog arsena 1 |
RU-311-01 (ICP-MS/HPLC) |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012; HRN ISO 21527-2:2012 |
Salmonella spp. 1 |
HRN ISO 6579-1:2017 |
Salmonella spp. |
RU-191-01 (ELISA) |
Clostridium perfingens |
HRN EN ISO 7937:2005 |
Koagulaza pozitivni stafilokoki 1 |
HRN EN ISO 6888‐2:2004 |
Sulfitreducirajuće klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Escherichia coli 1 |
HRN ISO 16649-2:2001 |
Dokazivanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-1:2017 |
Brojanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-2:2017 |
Dokazivanje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Brojenje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-2:2017 |
Bacillus cereus 1 |
HRN EN ISO 7932:2005 |
Enterococcus spp. 1 |
HRN EN 15788:2010 |
Koliformne bakterije 1 |
HRN ISO 4832:2008 |
Alergen- Gluten 1 |
RU-326-01 (ELISA) |
Alergen - Soja 1 |
RU-325-01 (ELISA) |
Alergen - Protein mlijeka |
RU-421-01 (ELISA) |
Alergen - Lješnjak |
Vlastita metoda (ELISA) |
Umjetna bojila - E102 (Tartazine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E104 (Quinoline Yellow) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E110 (Sunset Yellow FCF/ Orange Yellow S) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E122 (Azorubine/ Carmoisine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E123 (Amaranth) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E124 (Ponceau 4R/ Cochineal Red A) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E127 (Erythrosine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E129 (Allura Red AC) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E132 (Indigotine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E133 (Brilliant Blue FCP) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E142 (Brilliant Green BS) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E151 (Brilliant Black BN) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E143 (Fast Green FCF) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E131 (Patent Blue V) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E100 (Curcumine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E120 (Carmine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Uzorkovanje hrane za mikrobiološka ispitivanja 1 |
HRN CEN ISO/TS 17728:2015 |
Histamin (jedna elementarna jedinica) 1 |
RU-355-02 (HPLC) |
Histamin (9 elementarnih jedinica) 1 |
RU-355-02 (HPLC) |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Mlijeko i mliječni proizvodi
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Provjera deklaracije |
kombinacija metoda |
Provjera deklaracije |
prema važećoj zakonskoj regulativi |
Sirovi protein 1 |
ISO 1871:2009 |
Određivanje sadržaja suhe tvari 1 |
RU-316-01 |
Određivanje sadržaja ukupne masti 1 |
RU-317-01 |
Određivanje pH vrijednosti 1 |
RU-318-01 |
Mikroelementi - Kalcij (Ca) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Natrij (Na) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Kalij (K) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Magnezij (Mg) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Željezo (Fe) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Mangan (Mn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Cink (Zn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Bakar (Cu) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Fosfor (P) |
HRN ISO 6491:2001 |
Određivanje udjela šećera 1 |
RU-357-02 (HPLC-RID); RU-307-01(HPLC-RID) |
Određivanje teških metala - Olovo (Pb) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Kadmij (Cd) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Arsen (As) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Teški metali - Živa (Hg) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Selen (Se) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Nikal (Ni) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Krom (Cr) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kobalt (Co) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kositar (Sn) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje sadržaja nitrita 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje sadržaja nitrata 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje anorganskog arsena 1 |
RU-311-01 (ICP-MS/HPLC) |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012; HRN ISO 21527-2:2012 |
Salmonella spp. 1 |
HRN ISO 6579-1:2017 |
Salmonella spp. |
RU-191-01 (ELISA) |
Clostridium perfingens |
HRN EN ISO 7937:2005 |
Sulfitreducirajuće klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Koagulaza pozitivni stafilokoki 1 |
HRN EN ISO 6888‐2:2004 |
Escherichia coli 1 |
HRN ISO 16649-2:2001 |
Dokazivanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-1:2017 |
Brojanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-2:2017 |
Dokazivanje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Brojenje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-2:2017 |
Bacillus cereus 1 |
HRN EN ISO 7932:2005 |
Enterococcus spp. |
HRN EN 15788:2010 |
Koliformne bakterije 1 |
HRN ISO 4832:2008 |
Aflatoksin M1 (mlijeko i mlijeko u prahu) 2 |
RU-140-05 (LC-MS/MS) |
Alergen - Gluten 1 |
RU-326-01 (ELISA) |
Alergen - Soja 1 |
RU-325-01 (ELISA) |
Alergen - Protein mlijeka |
RU-421-01 (ELISA) |
Alergen - Lješnjak |
Vlastita metoda (ELISA) |
Uzorkovanje hrane za mikrobiološka ispitivanja 1 |
HRN CEN ISO/TS 17728:2015 |
Sastav masnih kiselina (udio cis-, trans-, zasićenih, jednostruko i višestruko nezasićenih masnih kiselina plinskom kromatografijom) 1 |
HRN ISO 15884:2003 (GC-MS/MS) |
Određivanje udjela cis-, trans-masnih kiselina plinskom kromatografijom |
HRN ISO 15884:2003 (GC-MS/MS) |
Određivanje udjela zasićenih masnih kiselina plinskom kromatografijom |
HRN ISO 15884:2003 (GC-MS/MS) |
Određivanje udjela jednostruko i višestruko nezasićenih masnih kiselina plinskom kromatografijom |
HRN ISO 15884:2003 (GC-MS/MS) |
Određivanje kiselosti |
RU-411-01 |
Određivanje suhe tvari |
RU-415-01 |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Jaja i proizvodi od jaja
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Provjera deklaracije |
kombinacija metoda |
Provjera deklaracije |
prema važećoj zakonskoj regulativi |
Određivanje udjela šećera 1 |
RU-357-02 (HPLC-RID); RU-307-01(HPLC-RID) |
Određivanje sadržaja nitrita 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje sadržaja nitrata 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje anorganskog arsena 1 |
RU-311-01 (ICP-MS/HPLC) |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012; HRN ISO 21527-2:2012 |
Salmonella spp. 1 |
HRN ISO 6579-1:2017 |
Salmonella spp. |
RU-191-01 (ELISA) |
Clostridium perfingens |
HRN EN ISO 7937:2005 |
Sulfitreducirajuće klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Koagulaza pozitivni stafilokoki 1 |
HRN EN ISO 6888‐2:2004 |
Escherichia coli 1 |
HRN ISO 16649-2:2001 |
Dokazivanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-1:2017 |
Brojanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-2:2017 |
Dokazivanje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Brojenje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-2:2017 |
Bacillus cereus 1 |
HRN EN ISO 7932:2005 |
Enterococcus spp. |
HRN EN 15788:2010 |
Koliformne bakterije 1 |
HRN ISO 4832:2008 |
Određivanje teških metala - Olovo (Pb) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Kadmij (Cd) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Arsen (As) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Teški metali - Živa (Hg) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Selen (Se) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala -Nikal (Ni) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Krom (Cr) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kobalt (Co) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kositar (Sn) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje anorganskog arsena 1 |
RU-311-01 (ICP-MS/HPLC) |
Alergen - Gluten 1 |
RU-326-01 (ELISA) |
Alergen - Soja 1 |
RU-325-01 (ELISA) |
Alergen- Protein mlijeka |
RU-421-01 (ELISA) |
Alergen - Lješnjak |
Vlastita metoda (ELISA) |
Umjetna bojila - E102 (Tartazine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E104 (Quinoline Yellow) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E110 (Sunset Yellow FCF/ Orange Yellow S) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E122 (Azorubine/ Carmoisine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E123 (Amaranth) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E124 (Ponceau 4R/ Cochineal Red A) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E127 (Erythrosine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E129 (Allura Red AC) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E132 (Indigotine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E133 (Brilliant Blue FCP) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E142 (Brilliant Green BS) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E151 (Brilliant Black BN) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E143 (Fast Green FCF) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E131 (Patent Blue V) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E100 (Curcumine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E120 (Carmine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Uzorkovanje hrane za mikrobiološka ispitivanja 1 |
HRN CEN ISO/TS 17728:2015 |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Pekarski proizvodi
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Provjera deklaracije |
kombinacija metoda |
Provjera deklaracije |
prema važećoj zakonskoj regulativi |
Vlaga 1 |
HRN EN ISO 712:2010 |
Sirovi protein 1 |
Sirovi protein* ISO 1871:2009 110,00 |
Sirova mast |
RU-412-01 |
Sirova vlakna |
RU-013-06 |
Škrob |
RU-409-01 Metoda po Eversu |
Šećeri |
RU-208-02 po Luff Schoorlu |
Određivanje udjela šećera 1 |
RU-357-02 (HPLC-RID); RU-307-01(HPLC-RID) |
Određivanje sadržaja nitrita 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje sadržaja nitrata 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje anorganskog arsena 1 |
RU-311-01 (ICP-MS/HPLC) |
Sirovi pepeo |
RU-404-01 |
Mikroelementi - Kalcij (Ca) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Natrij (Na) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Kalij (K) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Magnezij (Mg) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Željezo (Fe) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Mangan (Mn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Cink (Zn) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Bakar (Cu) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Mikroelementi - Fosfor (P) |
HRN ISO 6491:2001 |
Određivanje teških metala - Olovo (Pb) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Kadmij (Cd) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Arsen (As) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Teški metali - Živa (Hg) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Selen (Se) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Nikal (Ni) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Krom (Cr) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kobalt (Co) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kositar (Sn) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Akrilamid 1 |
RU-228-04 (LC-MS/MS) |
Određivanje konzervanasa – sorbinska kiselina 1 |
RU-306-02 (HPLC-DAD) |
Određivanje konzervanasa – bezojeva kiselina 1 |
RU-306-02 (HPLC-DAD) |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Aerobne sporogene bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012; HRN ISO 21527-2:2012 |
Salmonella spp. 1 |
HRN ISO 6579-1:2017 |
Salmonella spp. |
RU-191-01 ELISA |
Clostridium perfingens |
HRN EN ISO 7937:2005 |
Sulfitreducirajuće klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Koagulaza pozitivni stafilokoki 1 |
HRN EN ISO 6888‐2:2004 |
Escherichia coli 1 |
HRN ISO 16649-2:2001 |
Dokazivanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-1:2017 |
Brojanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-2:2017 |
Dokazivanje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Brojenje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-2:2017 |
Bacillus cereus 1 |
HRN EN ISO 7932:2005 |
Enterococcus spp. |
HRN EN 15788:2010 |
Koliformne bakterije 1 |
HRN ISO 4832:2008 |
Alergen - Gluten 1 |
RU-326-01 (ELISA) |
Alergen - Soja 1 |
RU-325-01 (ELISA) |
Alergen - Protein mlijeka |
RU-421-01 (ELISA) |
Alergen - Lješnjak |
Vlastita metoda (ELISA) |
Umjetna bojila - E102 (Tartazine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E104 (Quinoline Yellow) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E110 (Sunset Yellow FCF/ Orange Yellow S) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E122 (Azorubine/ Carmoisine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E123 (Amaranth) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E124 (Ponceau 4R/ Cochineal Red A) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E127 (Erythrosine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E129 (Allura Red AC) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E132 (Indigotine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E133 (Brilliant Blue FCP) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E142 (Brilliant Green BS) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E151 (Brilliant Black BN) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E143 (Fast Green FCF) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E131 (Patent Blue V) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E100 (Curcumine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E120 (Carmine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Uzorkovanje hrane za mikrobiološka ispitivanja 1 |
HRN CEN ISO/TS 17728:2015 |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Slastice i konditorski proizvodi
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Provjera deklaracije |
kombinacija metoda |
Provjera deklaracije |
prema važećoj zakonskoj regulativi |
Određivanje udjela šećera 1 |
RU-357-02 (HPLC-RID); RU-307-01(HPLC-RID) |
Određivanje sadržaja nitrita 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje sadržaja nitrita 1 |
RU-308-01 (HPLC-DAD) |
Određivanje anorganskog arsena 1 |
RU-311-01 (ICP-MS/HPLC) |
Određivanje policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH-ovi) (Kakao i proizvodi na bazi kakaa) 1 |
RU-230-03 (GC-MS/MS) |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012; HRN ISO 21527-2:2012 |
Salmonella spp. 1 |
HRN ISO 6579-1:2017 |
Salmonella spp. |
RU-191-01 (ELISA) |
Clostridium perfingens |
HRN EN ISO 7937:2005 |
Sulfitreducirajućie klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Koagulaza pozitivni stafilokoki 1 |
HRN EN ISO 6888‐2:2004 |
Escherichia coli 1 |
HRN ISO 16649-2:2001 |
Dokazivanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-1:2017 |
Brojanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-2:2017 |
Dokazivanje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Brojenje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-2:2017 |
Bacillus cereus 1 |
HRN EN ISO 7932:2005 |
Enterococcus spp. |
HRN EN 15788:2010 |
Koliformne bakterije 1 |
HRN ISO 4832:2008 |
Određivanje teških metala - Olovo (Pb) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Kadmij (Cd) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje teških metala - Arsen (As) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Teški metali - Živa (Hg) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Selen (Se) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Nikal (Ni) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Krom (Cr) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kobalt (Co) |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Određivanje ostalih teških metala - Kositar (Sn) 2 |
RU-305-05 (ICP-MS) |
Alergen - Gluten 1 |
RU-326-01 (ELISA) |
Alergen - Soja 1 |
RU-325-01 (ELISA) |
Alergen - Protein mlijeka |
RU-421-01 (ELISA) |
Alergen - Lješnjak |
Vlastita metoda (ELISA) |
Umjetna bojila - E102 (Tartazine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E104 (Quinoline Yellow) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E110 (Sunset Yellow FCF/ Orange Yellow S) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E122 (Azorubine/ Carmoisine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E123 (Amaranth) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E124 (Ponceau 4R/ Cochineal Red A) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E127 (Erythrosine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E129 (Allura Red AC) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E132 (Indigotine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E133 (Brilliant Blue FCP) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E142 (Brilliant Green BS) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E151 (Brilliant Black BN) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E143 (Fast Green FCF) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Umjetna bojila - E131 (Patent Blue V) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E100 (Curcumine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Prirodna bojila - E120 (Carmine) |
RU-342-01 (HPLC-DAD) |
Uzorkovanje hrane za mikrobiološka ispitivanja 1 |
HRN CEN ISO/TS 17728:2015 |
Suhi bezmasni kakao dijelovi (preko sadržaja teobromina) |
RU-415-01 |
Sadržaj ukupnih kakao dijelova (preko sadržaja teobromina i sadržaja kakAo maslaca) |
Vlastita metoda |
Suhi bezmasni dijelovi mlijeka (preko sadržaja lakotoze po Luff Schoorlu) |
RU-415-01 |
Određivanje sadržaja mliječne masti |
RU-416-01 GC-FID |
Ispitivanje sladila (acesulfama K, aspartame i saharina) 1 |
RU-306-03 (HPLC-DAD) |
Ispitivanje teobromina 1 |
RU-306-03 (HPLC-DAD) |
Ispitivanje kofeina 1 |
RU-306-03 (HPLC-DAD) |
Određivanje askorbinske kiseline (vitamin C) |
RU-430-01 |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Vina i alkoholi
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Određivanje pepela 1 |
OIV-MA-AS2-04: R 2009 |
Određivanje pH vrijednosti 1 |
OIV-MA-AS313-15: R 2011 |
Određivanje slobodnog i ukupnog S02 1 |
OIV-MA-AS323-04A:R 2012 |
Određivanje hlapive kiselosti 1 |
OIV-MA-AS323-04A:R 2012 |
Određivanje ukupne kiselosti 1 |
OIV-MA-AS313-01R 2009 |
Određivanje reducirajućih šećera 1 |
OIV-MA-AS311-01A:R 2009 |
Određivanje alkoholne jakosti izražene volumnim postotkom (udio etanola) |
RU-272-01 GC-FID |
Određivanje teških metala - Olovo (Pb) 2 |
RU-305-03 (ICP-MS) |
Okratoksin A 2 |
RU-288-03 (LC/MS-MS) |
Uzorkovanje hrane za mikrobiološka ispitivanja |
HRN CEN ISO/TS 17728:2015 |
Ispitivanje kofeina |
RU-306-03 (HPLC-DAD) |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Gotova jela
Vrsta analize | Metoda |
---|---|
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-1:2013 |
Aerobne mezofilne bakterije 1 |
HRN ISO 4833-2:2013 |
Kvasci i plijesni 1 |
HRN ISO 21527-1:2012; HRN ISO 21527-2:2012 |
Salmonella spp. 1 |
HRN ISO 6579-1:2017 |
Salmonella spp. |
RU-191-01 (ELISA) |
Clostridium perfingens |
HRN EN ISO 7937:2005 |
Sulfitreducirajuće klostridije 1 |
HRN ISO 15213:2004 |
Koagulaza pozitivni stafilokoki 1 |
HRN EN ISO 6888‐2:2004 |
Escherichia coli 1 |
HRN ISO 16649-2:2001 |
Dokazivanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-1:2017 |
Brojanje Enterobacteriaceae 1 |
HRN EN ISO 21528-2:2017 |
Dokazivanje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Brojenje Listeria monocytogenes i drugih Listeria spp. 1 |
HRN EN ISO 11290-2:2017 |
Bacillus cereus 1 |
HRN EN ISO 7932:2005 |
Enterococcus spp. |
HRN EN 15788:2010 |
Koliformne bakterije 1 |
HRN ISO 4832:2008 |
Uzorkovanje hrane za mikrobiološka ispitivanja 1 |
HRN CEN ISO/TS 17728:2015 |
Proteus spp. |
RU-422-01 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |
Listeria ivanovii |
HRN EN ISO 11290-1:2017 |