V. Susret znanosti i gospodarstva, Ekononski fakultet, Osijek

15. Svibanj 2019. • Pregledano 938 puta

14.5.2019. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, u sklopu Sveučilišnog tjedna karijera, održani su V. Susreti znanosti i gospodarstva s ciljem povezivanja akademske i poslovne zajednice. Tvrtka Inspecto d.o.o. sudjelovala je u panel raspravi na temu "Tržište rada Republike Hrvatske - stanje, ograničenje i perspektive".

Susret se organizira u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, a cilj susreta je da se mladima ukaže na činjenicu da poslovna karijera počinje već na fakultetu kroz pripreme i stjecanje specifičnih znanja samoučenjem, umrežavajem, te putem stručnih praksi.

Nakon otvorenja susreta od strane dekana prof.dr.sc. Borisa Crnovića i uvodnog predavanja predstavnika Ministarstva rada i mirovinskog sustava, otvorena je tematska rasprava na temu "Tržište rada Republike Hrvatske - stanje, ograničenja i perspektive". Na raspravi su sudjelovali predstavnici tvrtki Inspecto d.o.o., g. Ante Nevistić, Nexe Grupa d.d., g. Ivan Ergović, Mono d.o.o., g. Denis Sušac i Grupa Selectio d.o.o., g. Aleksandar Zemunić.

Tematska rasprava odvijala se u smjeru komentara na zakonodavni sustav, porezna opterećanja, trendove iseljavanja i manjka kvalitetnih kadrova, a značajnije se govorilo o mogućnostima zapošljavanja danas, pogotovo u Slavoniji, trendovima u budućnosti, te o traženim vještinama kod zapošljavanja.

Direktor tvrtke Inspecto d.o.o., g. Ante Nevistić prisutnima je ukratko predstavio tvrtku, njeno poslovanje i ulogu EU fondova u razvoju tvrtke. Također, naglasio je kako bez kvalitetnih djelatnika i bez ulaganja u njihov razvoj tvrtka ne bi bila u mogućnosti ostvariti rast koji ima danas. Kod odabira kadrova naglasio je kako je najvažnija proaktivnost i želja za napredovanjem

Preostale tematske rasprave su bile na temu:

  • Izazovi sustava upravljanja kvalitetom
  • Karijera počinje na faksu

Tvrtka Inspecto d.o.o. značajno ulaže u razvoj ljudskih potencijala u tvrtki, a u budućnosti želimo nastaviti kvalitetnu suradnju s fakultetima u programu stručnih praksi.

Podijeli

Primajte naše stručne savjete, novosti i ponude