Promocija Kataloga poduzetničkih zona Osječko-baranjske županije

24. Svibanj 2019. • Pregledano 1874 puta

24.5.2019. u Eko-industrijskoj zoni Nemetin u Osijeku započeo je obilazak poduzetničkih zona na području Osječko-baranjske županije i promocija Kataloga poduzetničkih zona OBŽ.

Upravni odjel za gospodarstvo organizirao je obilazak poduzetničkih zona u sedam gradova Osječko-baranjske županije (Osijek, Đakovo, Našice, Janjevci, Valpovo, Belišće, Beli Manastir), te u svakoj zoni organiziran je posjet jednoj tvrtki.

U novom Katalogu prezentirane su poduzetničke zone u Osječkoj-baranjskoj županiji koje su aktivne i opremljene potrebnom infrastrukturom za ulaz investitora. Katalog sadrži sve bitne informacije koje su bitne za potencijalne investitore.

Posjet Eko-industrijskoj zoni Nemetin u Osijeku i tvrtki Inspecto d.o.o. službeno je otvorio događaj. Goste je dočekao direktor tvrtke Inspecto d.o.o. g. Ante Nevistić sa suradnicima. Čast nam je bila ugostiti Župana Osječko-baranjske županije g. Ivana Anušića, zamjenicu gradonačelnika Osijeka, gđu. Žanu Gamoš, te ostale uvažene gradonačelnike i načelnike općina i gradova Osječko-baranjske županije.

Posjetiteljima je nakon uvodnih pozdrava organiziran obilazak tijekom kojeg smo prezentirali InspectoLab - Centar za laboratorijska ispitivanja u području agroekologije, hrane i predrmeta opće uporabe, čija je izgradnja i opremanje sufinancirana iz EU fondova. Tijekom provedbe projekta tvrtka Inspecto zaposlila je 30 novih djelatnika.

Tvrtka Inspecto d.o.o. sa sjedištem u Đakovu, odabrala je Eko-industrijsku zonu Nemetin u Osijeku za gradnju laboratorija zbog kvalitetnih uvjeta ponuđenih od grada Osijeka, ali i zbog niza drugih faktora koji na ovoj lokaciji omogućuju brži rast poslovanja.

Cilj županije je omogućiti općinama i gradovima infrastruktrurno opremanje poduzetničkih zona kako bi pružili investitorima olakšane mogućnosti za razvoj poslovanja, a ujedno učinili zone jezgrom gospodarskog rasta i generator razvoja novih radnih mjesta.

Podijeli

Primajte naše stručne savjete, novosti i ponude