Fajferica Gastro Show, Drenovci

13. Svibanj 2019. • Pregledano 359 puta

10.05.2019. godine u Drenovcima održana je Fajferica Gastro Show. Na događaju su predstavljeni proizvodi autothone slavonske crne svinje, a ujedno događaj je popratio i stručno-znanstveni skup. Tvrtka Inspecto d.o.o. održala je stručno predavanje na temu "Sastav masnih kiselina u tradicionalnim proizvodima".

Na prvoj Fajferica Gastro Show-u predstavljeni su razni crni gastronomski proizvodi od kojih je fokus bio na predstavljanju autothone slavonske crne svinje i njenih proizvoda.

Fajferica je sve popularnija prvenstveno zbog kvalitete mesa. U raznim istraživanjima utvrđeno je kako se sve više konzumira, te da broj uzgajivača u Slavoniji raste. Upravo to povećanje broja uzgajivača stvara nove potencijale malih poljoprivrednih gospodarstava, gastronomije, turizma i gospodarstva u cjelini u namjeri da se slavonska crna svinja promovira kao lokalni autentični proizvod iznimne kvalitete.

Uz događaj organiziran je i stručno-znanstveni skup s temema o kakvoći i vrijednostima mesa crne slavonske svinje, ali i začinima koji se koriste u proizvodnji. Ujedno, prezentirane su laboratorijske analize proizvoda, te iskustva znanstvenika u području nutricionizma i medicine.

Tvrtka Inspecto d.o.o. je održala stručno predavanje s temom "Sastav masnih kiselina u tradicionalnim proizvodima“. Predavanje je održala dr.sc. Mateja Bulaić, dipl.ing.eko.,prof.bio.. Poveznica na predavanje bile su ciljano provedene analize na više od dvadeset uzoraka. U izvješćima o analizi masti i svinjskoga masnog tkiva poseban osvrt je stavljen na nezasićene masne kiseline, nadalje, kod začinskih paprika i češnjaka na kapsaicin i druge posebnosti jer su to osnovne sastavnice suhomesnatih proizvoda.

Inspecto - Fajferica Gastro Show 2019 - Sastav masnih kiselina u tradicionalnim proizvodima
Podijeli

Primajte naše stručne savjete, novosti i ponude