4. Zimska škola za proizvođače krumpira, Veliki Zdenci

21. Siječanj 2019. • Pregledano 419 puta

18.01.2019. godine u Velikim Zdencima održana je 4. Zimska škola za kooperante u organizaciji proizvođača industrijskog krumpira i Adria Snack Company-a. Tvrtka Inspecto d.o.o. održala je dva stručna predavanja na temu "Analiza tla" i "Analiza ostataka pesticida u proizvodima".

Događaj je okupio vodeće proizvođače i distributere umjetnih gnojiva i zaštitnih sredstava, kao i kooperante iz industrije proizvodnje krumpira. Održana su predavanja na temu:

  • sredstva za zaštitu krupmira
  • gnojidba krupmira
  • suvremeni pristupi ishrani i zaštiti krumpira
  • analize tla i ostaci pesticida u proizvodima

Tvrtka Inspecto d.o.o. sudjelovala je na događaju kao predavač s dvije teme predavanja:

Analize tla

Proizvođačima krumpira prezentirali smo zahtjeve krumpira pri iznošenju hranjiva iz tla, te laboratorijske metode za određivanje mehaničkog sastava tla i načine provjere opskrbljenosti hranjiva u tlu kako bi kvalitetno pripremili tlo za uzgoj krumpira

Analize ostataka pesticida u proizvodima

Proizvođačima krumpira prezentirali smo kako se provode analize rezidua pesticida. Objasnili smo detelje o analitičkim alatima i instrumentima koje koristimo u laboratoriju za analize rezidua pesticida, put uzoraka od dolaska u laboratorij do izdavanja analitičkog izvješća, te zakonsku regulativu vezanu za rezidue pesticida s naglaskom na pojavnost pesticida u krumpiru, proizvodima od krumpira, te zadržavanju pesticida u okolišu, posebno u tlu.


Inspecto - 4. Zimska škola za proizvođače krumpira - Analize tla
Inspecto - 4. Zimska škola za proizvođače krumpira - Analize ostataka pesticida u proizvodima
Podijeli

Primajte naše stručne savjete, novosti i ponude