25. Međunarodni sajam GAST 2020, Split

02. Ožujak 2020. • Pregledano 3540 puta

U Splitu, od 26.02. - 29.02.2020, održan je 25. Međunarodni sajam GAST 2020, vodeći gastronomsko-turistički događaj u Hrvatskoj na kojem smo predstavili InspectoLab centar i nove metode laboratorijskih ispitivanja u industriji prehrane i pića.

Već treću godinu tvrtka Inspecto prisutna je kao izlagač na sajmu GAST. Ove godine prezentirali smo naš razvoj - tijekom 2019 godine povećali smo broj akreditiranih metoda na 133, te smo proširili fleksibilno područje akreditacije, kao i broj aktivnih tvari pesticida na 513.

Uz to, akreditirali smo područje ispitivanja ditiokarbamata i glifosata u hrani biljnog podrijetla s naglaskom na žitarice i uljarice, odnosno proizvode na bazi žitarica i uljarica.

Tvrtka je strateški provodila proširenje metoda ispitivanja u skladu sa zahtjevima kupaca u industriji proizvodnje ribe (analize histamina) i mlinsko-pekarske industrije - analiza alergena (gluten-free proizvodi), sladila i konzervansa.

Također, od listopada 2019. tvrtka je u mogućnosti provoditi ispitivanja na materijalima i predmetima koji su u kontaktu s hranom (razne vrste ambalaže).

Proširenjem metoda tvrtka, odnosno laboratorij postaje sve konkurentniji i aktivniji u suradnji s proizvođačima i tvrtkama čiji se proizvodi i usluge konzumiraju u turističkoj industriji.

Podijeli

Primajte naše stručne savjete, novosti i ponude