2. Dani mladih istraživača, Odjel za biologiju, Osijek

24. Svibanj 2019. • Pregledano 1513 puta

23. i 24.05.2019. godine na Odjelu za biologiju u Osijeku organizirana je konferencija s ciljem okupljanja mladih istraživača i znanstvenika Sveučilišta u Osijeku. Tvrtka Inspecto, uz znanstveno predavanje ujedno je i sponzor konferencije.

U organizaciji ovogodišnjeg skupa Dani mladih istraživača sudjeluju sveukupno tri Odjela Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Odjel za biologiju, Odjel za kemiju, Odjel za fiziku), te Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Medicinski fakultet Osijek i Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Skup "Dani mladih istraživača" okuplja već drugu godinu mlade znanstvenike iz područja prirodnih, biomedicinskih, tehničkih i biotehničkih znanosti. Cilj skupa je daljni razvoj i međusobno povezivanje istraživača/znanstvenika, a u svrhu jačanja Sveučilišta i poticanja razvoja regije.

Na skupu će rezultate svojih istraživanja predstaviti studenti, doktorandi i poslijedoktorandi iz područja prirodnih, biomedicinskih, tehničkih i biotehničkih znanosti, te institucije i tvrtke s aktivnostima u znanstveno-istraživačkom radu.

Tvrtka Inspecto je prezentirala znanstveni rad na temu "Inspecto d.o.o. kao partner u istraživanju pojavnosti mikotoksina". Predavanje je održala Marija Kovač, mag.ing.proc.

Inspecto aktivno potiče znanstveno-istraživački rad svojih djelanika, koje zatim implementiramo u poslovanje, tj. u razvoj metoda u laboratorijskoj analitici.

Kao jedan od sponzora konferencije želimo podržati mlade znanstvenike u istraživačkom radu - korist će imati oni sami, njihovi budući poslodavci, akademska i poslovna zajednica, te regija u cjelini.

MKovač et al 2019-Dan mladih istraživača
Podijeli

Primajte naše stručne savjete, novosti i ponude