10. Međunarodni kongres "Brašno-Kruh 2019", Osijek
14. Lipanj 2019. • Pregledano 530 puta
U Osijeku, od 11.06-14.06.2019, održan je 10. međunarodni kongres „Flour-bread ’19.“ i 12. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna „Brašno-kruh ’19.“
Kongres je ove godine proslavio 10. međunarodni jubilej, te je okupio ukupno 250 znanstvenika i profesionalaca iz 15 različitih zemalja. Cilj kongresa je prezentirati najnovija dostignuća u znanosti i tehnologiji žitarica, te razmijeniti pozitivna iskustva.
Znanstveni program Kongresa uključivao je predavanja i prezentacije, a obogaćen je i stručnim dijelom koji se sastojao od 3 različite radionice s ukupno 5 stručnih predavanja.
Osim toga, ukupno 13 domaćih i međunarodnih tvrtki predstavilo je svoje proizvodne programe, procesnu i laboratorijsku opremu.
Uz tradicionalne stipendije nagrade, ceremoniju zatvaranja Kongresa dodatno je obogatila 10. međunarodna jubilarna nagrada Kongresa.
Organizacijski odbor Kongresa, povodom Jubileja, dodijelio je zahvalnice pojedincima, organizacijama, institucijama, udruženjima i sponzorima za dugoročnu podršku Kongresa “Brašno-brašno”. Kao tradicionalni znanstveini i stručni sudionik, tvrtka Inspecto dobila je priznanje kao jedna od tvrtki koja je zaslužna za razvoj Kongresa.