QS Feed Monitoring

QS sheme su jedan od sustava osiguranja kvalitete. Potječu iz Njemačke te se primjenjuju diljem svijeta, a uspostavom QS shema, osigurava se kvaliteta, sljedivost i higijena hrane/hrane za životinje u cjelokupnom lancu od polja do trgovine, u svim fazama lanca hrane/hrane za životinje.

Sheme definiraju niz zahtjeva koji se moraju uspostaviti, održavati, a čija se učinkovitost i rezultati prate tijekom audita provedenih od strane ovlaštenih auditora. Po ispunjavanju svih propisanih zahtjeva te implementiranjem QS sheme, sklapa se Ugovor te dobije pravo na korištenje prepoznatljivog QS znaka koji je prepoznatljiv krajnjim potrošačima. 

QS sheme podijeljene su obzirom na sektore:

  • sektor životinja (uzgoj, transport)
  • sektor hrane za životinje (proizvodnja, označavanje, logistika i trgovina)
  • sektor mesne industrije (klaonice, obrada i prerada, mesnice, skladištenje, logistika)
  • sektor voća i povrća (proizvođači, transport, logistika, prerađivači, veleprodaja, koordinatori)
  • osiguranje kvalitete (laboratoriji, auditori i certifikacijska tijela)
  • veterinarstvo i zdravlje životinja.

Tvrtke koje uvedu QS sheme dužni su provoditi laboratorijska ispitivanja, ovisno o sektoru kojim se bave, a sva ispitivanja moraju se provoditi isključivo u QS odobrenom laboratoriju.

Inspecto QS certifikacija

Tvrtka Inspecto d.o.o. je pregledom stanja tržišta uočila potrebu za dodavanjem vrijednosti svojem poslovanju, te smo krajem 2020. godine postali prvi QS odobreni laboratorij na području Republike Hrvatske za domenu ispitivanja stočne hrane.

Pregled certifikata

QS approved laboratories feed monitoring

Primajte naše stručne savjete, novosti i ponude