GMP+ B10

GMP+ International međunarodna je shema certificiranja razvijena kako bi se zajamčila sigurnost hrane i uvjerila potrošače o odgovornom načinu postupanja, te provođenja laboratorijiskih analiza prema B10 zahtjevima.

GMP označava dobru proizvođačku praksu. Simbol "+" predstavlja integraciju HACCP-a. GMP+ je sveobuhvatan, priznat i cijenjen međunarodni sustav certifikacije u kojem su integrirani ključni procesi iz ISO 9001, HACCP-a, i dr vezano za proizvodnju, obradu, trgovinu, skladištenje i prijevoz proizvoda za životinje.

Tvrtke s certifikatom GMP+ FSA dokazuju da ispunjavaju sve zahtjeve i uvjete za osiguranje sigurnosti hrane za životinje, te su obvezni provoditi specifična laboratorijska ispitivanja isključivo u ovlašenom GMP+ laboratoriju. Ovlašteni GMP+ laboratorij ososobljen je za izdavanje pouzdanih rezultata što predstavlja važan faktor u lancu sigurnosti hrane za životinje.

Inspecto GMP+ B10 certifikacija

Laboratorij tvrtke Inspecto d.o.o. od 03.10.2017., kao prvi certificirani laboratorij u Hrvatskoj i regiji ovlašten je za provedbu analiza krmnih dodataka, sirovina, premiksa i hrane za životinje u kontekstu GMP+ zahtjeva.

Laboratorijska ispitivanja provode se primjenom tehnika iz kemijskog, mikrobiološkog i reološkog laboratorija, te uključuju analize:

  • nepoželjne tvari i produkti
  • mikrobiološki pokazatelji
  • provjera nutritivnih vrijednosti, nutritivne vrijednosti
  • kemijski kontaminanati

Pregled certifikata

GMP+ B10 laboratorijska ispitivanja
(vrijedi do 28.11.2020.)

Primajte naše stručne savjete, novosti i ponude